0

С офийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност две жени на 36 и 63 г  за измама, свързана с разваляне на магия, чрез която е нанесена вреда от 14 500 евро, съобщиха от държавното обвинение. 

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност две жени на 36 и 63 г  за измама, свързана с разваляне на магия, чрез която е нанесена вреда от 14 500 евро, съобщиха от държавното обвинение. 

На 9.02.2022 г. около 10 часа пред входната врата на апартамент в ж.к. „Младост“ 2, София, обвиняемата Т.В. въвела в заблуждение М.Т., че Е.Д. ще развали магия, която е направена на сина на пострадалата. За целта двете жени, казали на М.Т., че трябва да извади всички пари, които има, за да им направят ритуал за разваляне на магията.

Докато Е.Д. , извършвала ритуала, Т.В. повтаряла на пострадалата „Ето, ето, виждаш ли направената магия“. През това време Е.Д. подменила 14 500 евро, които били поставени в калъф на възглавница, с рекламни брошури.

След като двете мошенички си тръгнали, М.Т. видяла, че парите й ги няма и се обадила в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

Двете обвиняеми са осъждани, като при Е.Д. деянието е повторно, тъй като е била осъждана с влязла в сила присъда за идентично престъпление. Предвид възможността двете да се укрият, наблюдаващ прокурор е постановил задържането им за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Е.В. и Т.В.