0

П опулярният не само в Сандански и района знаков бандит Емил Първанов – Ембака ръководи от затвора търговията с наркотици.

Популярният не само в Сандански и района знаков бандит Емил Първанов – Ембака ръководи от затвора търговията с наркотици.

Това се коментира тези дни в курортния град. Завчера полицаи от ГДБОП-Благоевград заповиха в момент на сделка с 1,111 кг висококачествен кокаин съпругата на Ембака Деси и неговата дясна ръка Андон Янев – Дончо Прицела от Велико Търново. Акцията се провела пред къщата на Ембака в близкото до Сандански село Лешница, когато Дончо Прицела слязъл от автомобил, в който била и неговата съпруга. После се опитал да продаде кокаина на Деси и да вземе от нея договорените пари. Арестувани са и тримата. Съпругата на Ембака гледа в Лешница малкото им дете, заедно с майка си и помощницата й рускиня. Дончо Прицела е бил отдавна на прицел и следен от полицията, която очаквала сделката в село Лешница. При обиск в софийска квартира полицаите открили други 170 000 лева. Знаковият бандит Емил Първанов –Ембака излежава в затвора 8-годишна присъда за убийството с камък на охранителя в строителна фирма Николай Чивиев. Инцидентът стана на 26 май 2015 година, когато Ембака навлязъл с автомобила си в строящ се участък на автомагистрала „Струма“, когато Чивиев го спрял, но бил ударен в главата с камък от изпечения бандит. Други 6 присъди очакват Ембака за изтърпяване.