0

Е фективна присъда от 6 години и 8 месеца  застигна изнасилвач-рецидивист, който се гаврил с възрастна казанлъчанка в местността Старите лозя на 7 август 2021 година.

Ефективна присъда от 6 години и 8 месеца  застигна изнасилвач-рецидивист, който се гаврил с възрастна казанлъчанка в местността Старите лозя на 7 август 2021 година.

Сигналът за жестокото насилие 70-годишната жертва подала часове след като изтърпелият вече присъда за аналогично престъпление Гeрдан Мацалов връхлетял върху й скромната семейна вила и след като я привел в безпомощно състояние часове наред се „забавлявал“.

Извършителят е бил задържан две денонощия по-късно в жилището му в град Крън, срещу него е било повдигнато обвинение по член 152 ал.3 т. 5. от НК, още тогава му е била поставена мярка за неотклонение „задържане под стража“, припомниха от старозагорската окръжна прокуратура.

Името на Мацалов нашумя след като през нощта на 20 септември 2018 година

с шут изкърти входната врата на полицейското управление в Казанлък.В коридора осъжданият до тогава  12 пъти за хулиганство, изнасилвания, блудства и кражби мъж започнал да сипе ругатни към дежурния полицай, пробвал да троши имущество и на финала едва не пратил в кома с юмрук служителя.Тогава той влезе в затвора за 18 месеца след като сключи споразумение с наблюдаващия прокурор. По онова време в един от многобройните си профили в сайтовете за запознанство Гердан описа случилото се с думите :“ Див селянин. Правилата са създадени за да бъдат нарушавани, само балъците ги спазват! От кои си, избираш ТИ!“.

Поредната присъда на изнасилвача е постановена на 9 февруари от състав на   казанлъшкия районен съд,делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие след като подсъдимият е признал деянието си и събраните факти и обстоятелства.Изтърпяването на наказанието предстои при първоначален строг режим, съдът е уважил гражданския иск от 20 000 лв, предявен от жертвата.Присъдата  подлежи на обжалване и протестиране в двуседмичен срок.