0

Л идерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе качен в тъмен джип, за да бъде транспортиран до сградата на Главна дирекция „Национална полиция“ в София. Кадри на Novini.bg показват извеждането на бившия премиер от дома му.

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов беше задържан при спецакция на МВР по разследване на Европрокуратурата. Появи се информация, че освен при Бойко Борисов, се извършват претърсвания и в домовете на Менда Стоянова, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов, към момента няма официално потвърдена информация 

Къщата му бе обградена от симпатизанти и депутати на ГЕРБ, които бранеха лидера си. Събралите се в Банкя активисти на ГЕРБ се запътиха към сградата на Главна дирекция "Национална полиция". Малко след извеждането на Борисов, на улицата, на която живее, се чуха гърмежи от фойерверки.

По думите на адвоката му Менко Менков, Борисов все още не е обвинен. В дома му е извършено претърсване в условията на неотложност, извършено е претърсване без разрешението на съд, съобщиха депутати от ГЕРБ.

ЖЕГА: Задържаха Бойко Борисов при спецакция, белезници и за Горанов

След акцията срещу лидера на ГЕРБ интернет пространството бе залято от редица коментари на политици.

Междувременно, всички депутати и симпатизанти се прехвърлиха от Банкя в столичния квартал Младост пред сградата на ГДНП, където призоваха за протест утре в 09:00 часа пред сградата на МС. 

Зад нас е един от съвременните концлагери, създаден от министър Бойко Рашков да затваря политическите противници, заяви депутатът от ГЕРБ Костадин Ангелов на протеста пред ГДНП на МВР след задържането на Бойко Борисов. Призоваваме всички членове и симпатизанти на ГЕРБ, както и всички български граждани, които ценят и са се борили за демокрацията, да заповядат утре в 9 часа пред Министерския съвет, където да защитим всички заедно законността и демокрацията в страната и да започнем свалянето на тази тоталитарна власт, призова Ангелов.