0

С офийският градски съд отказа да пусне от ареста Стефан Димитров. Той е обвинен за участие в престъпна група заедно с баща си Марин Димитров, бившия директор на Агенция „Митници“ Петя Банкова, бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, Петър Субев от „Гранична полиция“, както и Никола Николов, известен под псевдонима Паскал. 

Преди дни от ареста бе пусната Петя Банкова. По време на съдебното заседание, на което прокуратурата не се прoтивопостави на адвокатските искания, стана известно, че тя е дала нови показания пред разследващите. 

В определението си съдът записа, че не е отпаднало предположението, че Димитров е автор на деянията, в които е обвинен. До този извод се стига от показанията на Банкова, която твърди, че Димитров й показвал снимки с влиятелни хора.

Освен това съдът се позова на други доказателства, според които Димитров е водил комуникация с важни държавни служители, разполагал е с данни за движение на камиони, предаде БТА.

Все още има опасност Димитров да извърши престъпление и ако е на свобода може да повлияе на свидетели, мотивира се съдът.