0

С едем души бяха арестувани в Италия, а десет - в САЩ, в резултат на съвместна италианско-американска полицейска акция срещу предполагаеми членове на мафията, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на италианската полиция от днес. Арестите са резултат от двегодишно разследване, насочено срещу прословутия нюйоркски престъпен клан Гамбино и някои негови приближени от Сицилия, уточняват от полицията.

СУПЕРМАФИЯ: Лидерите на Камората, Ндрангетата и Коза Ностра седнаха заедно на софрата (СНИМКА)

Разследването е установило съществуването на "здрава връзка" между Ню Йорк и сицилианските мафиоти, както и "американски интерес към организационните дела на сицилианската мафия Коза Ностра", се казва в изявлението на властите.

КАПО ДИ ТУТИ КАПИ! Диаболик пали гангстерска война от гроба (СНИМКИ)

Гамбино е една от петте исторически значими италианско-американски мафиотски фамилии в Ню Йорк, посочва Ройтерс. Срещу членове на клана са били повдигани обвинения в убийство, лихварство и незаконно разпространение на наркотици.

ДЕЦАТА НА МАФИЯТА - Босове и инфлуенсъри! Лоренца наследи Денаро, Виктория – баща си Джон Готи, Сами „Бика“ с подкаст в YouTube

Полицията каза, че на заподозрените сега италиански граждани са повдигнати обвинения за връзки с мафията и други произтичащи от това престъпления, докато арестуваните в САЩ са подведени под отговорност за престъпно сдружаване, изнудване, палеж, конспирация и манипулиране на публични търгове.