0

А двокатите на Васил Божков ще обжалват решението той да остане за постоянно в ареста. Документите ще бъдат внесени още днес или най-късно утре, а следващото съдебно заседание ще бъде на 5-ти септември.

Вчера Софийският градски съд прие, че няма опасност Васил Божков да извърши ново престъпление, но може да се укрие и така го остави в ареста. В съдебната зала от прокуратурата се чуха твърдения за бизнес комуникация на Васил Божков с руски граждани, които са в санкционния списък на ЕС, като ръководителят на частната военна групировка "Вагнер" - Евгений Пригожин и Аксей Гарбер, бивш шеф в "Роснефт".

След като приключи заседанието, Божков излезе с пост във Facebook, в който написа: "Правосъдие в България още няма. Има бухалки. Реформирани".

Адвокатът на бизнесмена Георги Гатев изключва възможността прибирането на Васил Божков в България да е свързано със сключена сделка с някого.

"Няма никаква сделка. Това мога да ви го гарантирам. Знам какви мерки бяха предприети за неговото идване в България, знам какви бяха причините и пречките той да не може да се върне своевременно, знам какви молби е пускал, до кого ги е пускал, така че няма никакви договорки, това което го пишат ваши колеги в медии с някакви колаборации, сключена с определени хора, политически сили, това са измишльотини. Ако беше така, нямаше да бъде задържан вчера", каза Гатев.

Той посочи, че не е коментирал с клиента си дали ще свидетелства срещу Бойко Борисов и Владислав Горанов.