0

Т ийнейджъри на възраст между 15 и 18 години от три училища във Варна са нападнали, били, унижавали и обиждали единайсетокласничка, като побоят е бил заснет и клиповете са били качени за назидание в социалните мрежи, съобщи "Радио Варна". 

До момента е установено, че сред побойниците са ученици от Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн, Професионална гимназия по икономика "Д-р Иван Богоров“ и Професионална гимназия по строителство, геодезия и архитектура "Васил Левски“.

От Регионалното управление по образованието са подали сигнали до Агенцията за закрила на детето и Областната дирекция на МВР. Образувано е досъдебно производство в Първо районно управление. Инициирани са и проверки в училищата, в които се знае, че са установени участници в това деяние, за да окаже подкрепа на учителите при прилагане на механизма за среща с родителите на учениците проявили агресия.

"Полицията продължава установяването на още лица, участвали в деянието", съобщи началникът на Регионалното управление на образованието във Варна Ирена Радева. Тя допълни, че вероятно ще има разследане и за изтичане на лични данни, тъй като са били публикувани адреси, имена и снимки.