0

25-годишният Алтън Росенов Асенов, известен в Добрич с прякора си Сополанкото, влиза в затвора, след като е осъден за търговия с кокаин.

Той е малкият син на Росен Асенов Ников - една от фигурите в разпространението на дрога в града. На Сополанкото е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 г., както и глоба от 5000 лв., съобщават от Окръжния съд в Добрич. Това става след одобрено споразумение, по силата на което подсъдимият се признава за виновен в това, че на 16 ноември м.г. е държал с цел разпространение 34,5 г кокаин на стойност 7590 лв. Заловен е в момент, когато продава 0,42 грама от кокаина на стойност 67,20 лв.

Рецидив

Алтън бе заловен да продава кокаин при спецполицейска операция в Добрич. Той има и друго висящо дело за наркотици. През август 2019 г. в района на комплекс „Приказките“ по бул. „Русия“ 21-годишният тогава Алтън и баща му Росен бяха арестувани. На сина бе повдигнато обвинение, че е държал с цел разпространение кокаин, метамфетамин, амфетамин и марихуана. Според обвинението баща му е участвал в извършване на престъплението като помагач.

Фамилия

Междувременно бащата и по-големият му син Асен, известен с прякора Долара, влязоха за кратко в затвора във Варна за трафик на синтетична дрога. Това се случи 8 г. след залавянето им, но присъдите им бяха такива, че те трябваше да останат зад решетките само броени дни, след като сключиха споразумения и беше приспаднато времето зад решетките и домашния арест. Двамата бяха освободени от затвора в края на август м.г. Малко след това Окръжният съд в Шумен отново ги прати в затвора за по 2 г. по стари условни присъди – по дело за побой и повреждане на лек автомобил. Решенията бяха потвърдени от Апелативния съд във Варна. Междувременно Росен, който е осъждан общо пет пъти, отново беше хванат с 90 г кокаин.