0

43-кг суха листна маса канабис и още 275 кг прясно ожънати стръкове с дължина над 2 метра са били намерени в хода на специализирана акция на ГДБОП на територията на мъглижкото село Дъбово, съобщи старозагорският окръжен прокурор Дичо Атанасов.

С прокурорска заповед за по 72 часа са задържани семейството на осъждания преди години за убийство Петър Ковачев /53/, съпругата му Силвия /37/ и двамата им синове близнаци на по 18години.

Заедно с тях зад решетките първоначално са били прибрани още двама местни жители, но в последствие там останал само единият.

Дрогата е открита на пет различни адреса, по оперативни данни в определен момент по-голямото количество изсушена листна маса е било съхранявано в помещения към храма „Свети Георги Победоносец“, до който Силвия в качеството си клисарка има неограничен достъп и ключове.

Църквата е строена през далечната 1847 година и е паметник на културата, но от доста време няма постоянно действащ свещеник, коментира кметът на Дъбово Тоньо Бенев, който не скри изненадата си от случилото се със съселяните му.

По думите на каращия пореден мандат селски управник след излизането от затвора, където попаднал заради младежка щуротия през далечните време години на социализма водел сравнително скромен живот.

Нямал постоянна работа, но се грижел за семейството си, синовете му ходели на училище, нямало сигнали за някакви противообществени прояви.

Антимафиотите обискирали помещенията и на селската поща, където Силвия работела на половин щат, но там не попаднали на нищо съмнително.

Тепърва ще се изяснява за къде е била предназначена отглежданата от дъбовчани трева, лаконично обясниха от ГДБОП, очаква се до няколко дни да бъдат събрани допълнителни доказателства за петимата задържани, за да бъде поискано о съда постоянното им оставяне зад решетките.