0

Д вама рецидивисти спретнаха грабеж като на филм в игрaлна зaла в Генерал Тошево, откъдето задигнаха 30 000 лева, лаптоп и телефон. Ударът бил направен на 29 януари около 3 часа след полунощ. Апашите издебнали момент, в който в кaзиното нямало посетители и щурмували обекта.

В кaзиното не е имало жива охрана, а само камери. Веднага след като нахлули двамата нападатели вързали ръцете на крупиeто с шведска лента, за да не може да натисне паникбутона и започнали да тарашат.

Кеш

Първо отишли зад бара, откъдето завлекли 5000 лева, преносим компютър и телефона на крупиeто. После се насочили към сейф. В него по предварителна информация имало 25 000 лева. Задигнали касата и се изнесли. Навън се разделили. Единият трябвало да се отърве от дрехите, с които били облечени по време на обира, а другият трябвало да скрие плячката. В това време крупиeто успяла да се освободи и се прибрала вкъщи. Там жената обяснила на съпруга си какво се е случило и веднага подали сигнал на тел. 112. В игрeлната зала веднага се изсипала полиция. Разследващите иззели записите от охранителните камери.

Бързо

Само 24 часа след удара ченгетата влезли в дирите на наглеците. Оказало се, че двамата са добре известни на полицията. Единият - на 37 години, и 22-годишен. Първият дори е осъждан за кражби, грабежи и палежи. Прокуратурата е обвинила нападателите в грабеж в условията на съучастие. Един от апашите е направил самопризнания. Част от парите са открити, но друга част - все още не е.

Двамата бяха изправени пред местните районни магистрати, които им определиха най-тежките мерки за неотклонение „задържане под стража“. Определението не е окончателно.