0

Д имитър Софрониев – Митко Амебата бе оставен за постоянно зад решетките с определение на Софийския районен съд. 33-годишният мъж се прочу след като зад волана на „БМВ“ 520 си спретна бясна гонка с полицията в столичния квартал „Надежда“. В колата заедно с него беше и 22-годишната му приятелка Велислава Владиславова. Младата жена опита да се размени на шофьорското място, за да поеме вината му, но не мина.

В мрежите се появиха и първи снимки на Амебата заедно с неговото русо гадже. 

.

 .
Facebook

Амебата се оказа и с доста дълго криминално досие. На прокурора наблюдаващ делото отне 45 минути само да изчете всичките му прояви. Главното, има криминални регистрации за притежание на наркотици и кражби. Наскоро е излязъл от затвора, където е изтърпял последната си присъда, отново за притежание на високорискови наркотични вещества.

Според обвинението, около 12,10 ч. на 30 януари, мъжът противозаконно пречил на полицейски служители да изпълнят служебните си задължения, като не спрял с управлявания от него лек автомобил, марка „БМВ“, на подадените светлинни и звукови сигнали от страна на полицаите. С действията си  Амебата създавал опасност за живота и здравето на останалите участници в движението и на пешеходците.