0

П редприемчив нашенец си е направил частно ВиК и е развъртял търговия с вода. 

Мъж на 45 години от Лом е изградил незаконно частен тръбопровод с дължина 500 метра в квартал „Хумата“ в града и е доставял по него вода срещу заплащане на девет свои съседи, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Частното ВиК е открито при специализирана акция, при която полицаи и служители на ВиК-Монтана обходили десния бряг на река Лом и забелязали тръбопровода. При проверка се установило, че става въпрос за незаконно присъединяване към водопреносната мрежа и то не само от обитателя на един имот, а от общо 10 семейства, като девет от тях получавали вода срещу заплащане от мъжа, който изградил тръбопровода.

По случая е образувано досъдебно производство, разпитани са свидетели и са иззети веществени доказателства.

От полицейската дирекция в Монтана съобщиха за БТА, че в последните години има много случаи на незаконно присъединяване към електропреносната мрежа от отделни домакинства, има и незаконно ползване на вода от тръби, поставени пред водомерите, но няма случай на изграден толкова дълъг частен тръбопровод, по който да се доставя вода на десет къщи.

Преди месец пък стана ясно, че помориец си е направил частно „Паркинги и гаражи“ и слага на поразия скоби на авотомобили.

ФЕОДАЛ ООД: Наглец си направи частно „Паркинги и гаражи“, слага скоби пред дома си (СНИМКИ)