0

К аква е равносметката след фойерверките, придружени от солидно количество погълнат алкохол в новогодишната нощ? България буквално заприлича на бойно поле. И не само заради остатъците от пиратки навсякъде по земята. Нощта, в която настъпи новата 2023 година беше беляза от куп инциденти, сочи черната статистика.

Общо 226 обаждания са получени на спешния телефон 112 в новогодишната нощ, като сигналите са с между 50 и 70 повече спрямо други години.

През нощта са регистрирани са 11 криминални и 24 битови инцидента, при три от които са пострадали деца.

Два от случаите са по-фрапиращи, съобщи Флагман. Първият е станал минути след полунощ в годечкото село Шума, където мъж се е прострелял с фойерверк в корема. 15 минути след полунощ на място е пристигнала линейка и пострадалият е откаран в "Пирогов". Той е в тежко състояние.

Другият инцидент е от 2:10 ч. през нощта - мъж в нетрезво състояние се е запалил със свещ в столичния квартал "Овча Купел". Пострадалият е с изгаряния по цялото тяло и също е транспортиран в "Пирогов".

В същото време лек автомобил Ауди пламна на една от централните улици в Несебър, а според очевидци пожарът е причинен от мощна новогодишна бомба, която била хвърлена под самия автомобил. От пожара е изгоряла предната част на Аудито. Щетите са изключително сериозни.

Няма информация дали е задържан виновника, но жители на Несебър казаха, че в последните дни морския град се е превърнал в Бейрут - много мощни бомби тънтели из целия град.

Както вече стана ясно - новогодишната нощ беше белязана и от смъртен случай.

Гърмим 500 лева за 5 минути заря! Заредихме се с арсенал като за война!