0

М ъж се барикадира в автокъща, не му продали кола, която капарирал

Мъжът решил да си купи нов автомобил. След като се свързал с дилъра, Абелардо продал стария си модел и направил първоначална вноска за новия, но след това фирмата започнала да игнорира опитите му за контакт и да не дава информация за доставката на поръчаната кола.

„Истината е, че ми предложиха кола, която не беше налична. Това е финансова схема, при която автокъщата първо взема парите ви и след това се опитва да сключи друга сделка“, коментира аржентинецът.

Дилърът предложил на мъжа друга кола срещу авансовото плащане, като посочил необходимостта от допълнително заплащане за избраната марка. Това обаче не устройвало Усандиварас, който вече пристигнал на мястото с децата си – дъщеря и син. След като не получил това, което искал, мъжът решил да не напуска помещението, докато искането му не бъде удовлетворено, информира NOVA.

След часове преговори и полицейска намеса необичайният му протест привлече вниманието на медиите и се разпространи в социалните мрежи.

Под обществен натиск автокъщата върнала аванса на клиента си. Той обаче така и не успял да направи покупката, за която мечтаел, затова си купил употребяван модел от 2021 г.