0

П олицията разби оранжерия за марихуана близо до курорта Камчия. Тя се намира в селскостопански двор по пътя за курорта.

Изненада

Арестувани са трима мъже – на 32, на 34 и 40 години. Един от тях е криминално проявен, заловен да шофира под въздействието на наркотици. Двама от задържаните са от Варна, един е от София. Наркооранжерията е с площ над 700 квадратни метра.

Криминалистите във Варна получили сигнал, че в хале в землището на с. Близнаци има оранжерия за коноп. При проверка на сигнала той се оказал верен. 

Мрежа

Два дни по-рано окръжният прокурор на Варна Красимир Конов съобщи, че е разбита престъпна група, която наемала апартаменти, които били преобразувани на наркооранжерии за марихуана. Били наемани напълно празни апартаменти, чиито собственици не живеят във Варна.  

Конов посочи, че в рамките на операцията са разбити 12 оранжерии, от които са иззети над 1000 стръка коноп, 15 г хашиш и около 3 кг марихуана. 

Претърсени са 22 обекта във Варна и с. Константиново. Задържани са 7 души, които не са криминално проявени и нямат предишни присъди. При обиските са намерени и над 60 000 лв.