0

С лужебният Министър на вътрешните работи коментира пред журналисти в Пловдив полицейската акция в нощно заведение в Пловдив и твърденията за превишени полицейски права от страна на служителите на МВР.  Иван Демерджиев посочи, че акцията не е била съгласувана с него и не му е докладвано незабавно след извършването ѝ. 

Бранш и юристи с основна версия за голите обиски: МВР удря дискотеки по поръчка

По случая са разпоредени проверки. По думите на министъра данните, които излизат в публичното пространство, и тези, които се съдържат в доклада по него, са противоречиви. Демерджиев увери, че в зависимост от резултатите от проверките, ще предприеме бързи мерки. Той не отхвърли възможността да се стигне до искане на оставките на директора на Областната дирекция на полицията в Пловдив и на главния секретар на МВР.

В КАПАН: Пловдивската полиция залости 400 под ключ в дискотека!

Министърът на вътрешните работи е в Пловдив за участие в национална конференция на тема „Ролята на правната помощ в случаите на домашно насилие и насилие, основано на пола". Форумът е част от проект „Подобряване на достъпа до правосъдие на лица, живеещи под прага на бедност със специален фокус върху жени, деца и ромска общност".

ГОЛИЯТ ОБИСК: Акцията в Пловдив била законна

ЧАКАМЕ РАЗВРЪЗКАТА: Ще завалят ли оставки след голия обиск в Пловдив?! (ВИДЕО)

Ден след като една партийна централа поиска оставката на Иван Гешев, прокурорите, които протестираха в негова защита, изведнъж внесоха искане (за оставка) и цели трудови колективи, които го подкрепяха, сега са срещу него, коментира вицепремиерът.

Според него "в този акт има изключително много политически привкус".  По думите на Демерджиев прокуратурата не може да скача и да прави едно или друго нещо, след като политическа сила даде знак.  Ако прокурорите искат да бъдат магистрати, те трябва да бъдат независими и да се борят за независимостта си. Това, което виждаме през последните дни, не е проява на независимост, каза още вътрешният министър.