0

К лючови фигури в Русия започнаха да капят като гнили круши, а това поражда куп въпросителни.

35-годишният син на шефа на „Роснефт” Игор Сечин - Иван, също е починал! Информацията за поредния отишъл си от този свят руснак, който не е никак случаен, съобщи The Moscow Times, само ден след като се разбра, че пилотът Максим Кузминов, който отвлече руски военен хеликоптер Ми-8 за Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), е застрелян в Испания. И броени дни след новина номер 1 в света, че смъртта е застигнала опозиционера на режима на Владимир Путин - Алексей Навални.

Иван Сечин е починал преди повече от две седмици, на 5 февруари, но информацията става известна едва днес, след като е вписана в регистрите.

СЛЕД НАВАЛНИ: Мъртъв е още един враг на Путин! (СНИМКА+ВИДЕО)

ЗЛОВЕЩИ КАДРИ: Изтече видеозапис от тайнствен нощен конвой. Тялото на Навални ли возят? (ВИДЕО)

Иван Сечин е роден през 1989 г. Живее в Москва в сградата, която в разследване на Bloomberg се споменава като „дом на съратници на президента Путин”. Там са живели още шефът на „Роснефт” Игор Сечин, президентът на ВТБ Андрей Костин, милиардерът Генадий Тимченко и бившият шеф на Сметната палата Алексей Кудрин.

По първоначална информация причината за смъртта на Сечин е движение на тромб. Около 4 часа сутринта на 5 февруари 35-годишният Иван се оплакал, че се задъхва, след което загубил съзнание. Баща му, шефът на „Роснефт”, забранил на Следствения комитет и на ФСБ да разследват причините за смъртта на неговия син.

ЕС иска независимо международно разследване за смъртта на Навални

Иван Сечин е работил в „Газпромбанк”, а след 2014 г. се е преместил в „Роснефт”, където отначало е бил зам.-началник на едно от управленията на департамента за шелфови проекти, а след това - първи зам.-директор на департамента за съвмести проекти на шелфовете. През 2021 г. е декларирал доход от 61,8 млн. рубли.