0

Р усия трябва да позволи независимо и прозрачно международно разследване за смъртта на Алексей Навални, призова европейският върховен представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел от името на ЕС.

ЗЛОВЕЩИ КАДРИ: Изтече видеозапис от тайнствен нощен конвой. Тялото на Навални ли возят? (ВИДЕО)

В изявлението се отбелязва, че руското политическо ръководство ще бъде държано отговорно, включително чрез налагането на европейски санкции. Борел призовава за незабавно освобождаване на задържаните в Русия граждани, изразили почит към Навални, предаде кореспондентът на БТА Николай Желязков.

ЗАТВОРНИК ОТ КОЛОНИЯТА: Алексей Навални е починал по-рано!

В изявлението се казва, че присъдите срещу Навални са били политически мотивирани и ЕС е възразявал срещу тях многократно, като е настоявал той да бъде освободен незабавно и безусловно. Москва неведнъж бе призована да осигури неговата безопасност, но без резултат, се допълва в документа.

ЛЮБОВ И СЛЕД СМЪРТТА: Юлия Навални се сбогува с Алексей (СНИМКА)

Приживе Навални прояви изключителна смелост и отдаденост на своята страна, водеше решителна битка срещу корупцията и с това привлече мнозина в своята страна. Това изплаши режима на (руския президент Владимир) Путин, особено на фона на незаконната война в Украйна и предстоящите през март руски президентски избори. Неочакваната смърт на Навални е поредна проява на нарастващите репресии в Русия, ЕС отново настоява за незабавното и безусловно освобождаване на всички останали руски политически затворници, се уточнява в изявлението.

Марина Овсянникова: Путин уби Навални (ВИДЕО)

Говорителката на Навални потвърди смъртта му, мистерия с тялото!

СЛЕД СМЪРТТА НА НАВАЛНИ: Байдън обвини Путин (ВИДЕО)

РАЗВОЙ: Стана ясна причината за смъртта на Алексей Навални!

ИЗЪНРЕДНО: Алексей Навални е мъртъв!

ЗЪЗНЕ НА -32 ГРАДУСА: Алексей Навални пусна кадри от колонията в Сибир! (СНИМКИ)

* Източник: БТА