0

23- годишният фризьор Йосиф Иззе, който бе арестуван и обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на таксиметровия шофьор Христо Йорданов, остава в ареста. Това определи Софийският градски съд.

До смъртта на Йорданов се стигна след спречкване в столичния квартал „Разсадника“. Инцидентът стана на 8 октомври вечерта. Конфликтът възникнал при спор за предимство в еднопосочна улица. Последвал бой, а минути по- късно таксиметровият шофьор издъхнал.

Разминаване

В мотивите си съдът подчерта, че показанията на свидетелите са противоречиви. Няма нито една готова експертиза. Въпреки това обаче има обосновано предположение за авторство на деянието.

Няма данни да се укрие, но Иззе е извършил деянието в изпитателния срок на предходно осъждане. Той е сключил споразумение с прокуратурата, което съдът е одобрил.

Става дума за ПТП с пострадала жена. За това му е наложено наказание от 6 месеца с 3 години изпитателен срок. Пред съда Иззе запази мълчание, отрони само: "Искам възможно най- леката мярка за неотклонение.“. Защитата му помоли магистратите да бъде под домашен арест, но съдът не уважи искането.

Записи

По младежа нямаше видими следи от побой.

От държавното обвинение обясниха, че са иззети всички записи от камери в района на инцидента. Именно от тях ще стане ясно кой пръв е посегнал.

По-рано пък се появи информация, че таксиметровият шофьор е починал в резултат на инфаркт, а не вследствие на побоя.

Определението на съда не е окончателно.