0

34-годишният Чавдар Бояджиев от Лозен, който бе арестуван за двойно убийство, има завършено само основно образование. Това стана ясно по време на вчерашното заседание на Софийския градски съд, който реши да остави в ареста обвиняемия. Бояджиев бе закопчан през уикенда за убийството на двама свои приятели - 18-годишната Яна и 27-годишния Иво. Мотивът за зверството са пари, твърди разследването. 

СЛЕД ЗВЕРСТВОТО В ЛОЗЕН: Двете жертви знаели за първото убийство на Чавдар

ШОКИРАЩИ РАЗКРИТИЯ: Бояджиев признал за двете убийства край Лозен, открити са следи от стрелба по ръцете му и кръв по обувките

От упор 

По време на заседанието стана ясно,че по дулото на пистолета, с което са екзекутирани жертвите има кръв от жена. Това означава, че момичето е застреляно от упор. Кръв, вероятно от другата жертва, пък криминалистите открили по едната обувка на Бояджиев. И двете убийства са извършени в землището на село Лозен на 3 и на 4 август, като Чавдар е убил първо ученичката. Вече стана ясно, че това е станало, след като двамата са имали интимен контакт. В самопризнанията си той твърди, че момичето му поискало 2000 лв., за да пуска клипове и снимки с нея в сайт за възрастни.

ШОКИРАЩО: Двойният убиец от Лозен задушил и момиче с кучешка каишка (СНИМКИ)

Ужасяващото двойно убийство край София- заради пари! (СНИМКИ)

В обясненията си обвиняемият твърди, че първоначално му поискала 1000 лв., а после още 1000 лв. и това го вбесило. Момичето първо било душено, а после застреляно. По- късно признал на приятеля за убийството на момичето и му поискал 15 000 лв., за да замине да се бие в Украйна на страната на Русия. Целта била да не бъде екстрадиран. След като младият мъж му отказал, Чавдар гръмнал и него - първо в краката, а после в гърба, твърдят разследващите. 

Отказ

В съдебната зала вчера като защитници на Бояджиев се явиха двама адвокати - един служебен и един пратен от родителите на Чавдар. Той обаче не пожела да бъде защитаван от адвоката на семейството му, а само от служебен. Бояджиев бе доведен под засилена конвой от 10-ина съдебни охранители. Той и защитата му поискаха да остане в ареста. Причината - двуметровият обвиняем се страхувал от гнева на близките и приятелите на жертвите. 

Съдът го остави в ареста с мотива, че има достатъчно доказателства, че именно Чавдар е извършител на убийствата. Престъплението е тежко с максимално наказание - затвор до гроб. Освен това, ако е на свобода, може да извърши друго престъпление или да се укрие. Определението не е окончателно. Пред журналисти служебният защитник заяви, че клиентът му имал бели петна в паметта си от времето на двете деяния. А обвиняемият запази мълчание.