0

Ш офьор блъснал бус на магистрала „Тракия” и избягал. Час по-късно полиция не го спряла, въпреки подадените сигнали. За това сигнализира пред NOVA потърпевшият Иван Капсъзов.

Той разказа, че във вторник около 05:15 сутринта кола удря буса му на входа на тунела Траянови врата. Въпреки опитите да спре другата кола, шофьор ѝ необезпокоявано бяга от катастрофата.

След това потърпевшият подава 3 сигнала до 112 и кара след извършителя около 50 километра, но патрулка така и не се отзовава да го спре, въпреки че са получили и регистрационния номер и цвета на колата.

„Ограничението там е 80 км/ч, но според мен ни удари поне със 100 км/ч. Изпревари ни все едно нищо не е станало. В тунела се изравнихме, той даде мигач, че ще спира, влезе в аварийна лента, аз влязох след него и той изведнъж даде газ и избяга. Изглеждаше неадекватен”, заяви Иван Капсъзов, потърпевш.

Думите му потвърди и неговия колега.

„Гледаше все едно нищо не се е случило, все едно не ни е ударил”, заяви Георги Хаджиников.

Преследването продължило около 30-ина километра. През това време 3 пъти звънели на 112.

За NOVA от МВР съобщиха, че трите сигнала са стигнали до две различни места. От МВР-София съобщиха, че първият сигнал е подаден около 05:10 часа, СДВР са получили другите два сигнала. И от двете места съобщиха, че по случая все още се работи. А когато са получени, патрулка е отишла на мястото, от което са били подадени.