0

33-годишен мъж е арестуван от полицаи от СДВР след опит за въоръжен грабеж от денонощен магазин в „Дружба”, съобщи NOVA. Малко след 03:00 тази нощ той опитал да обере търговския обект, като насочил газов пистолет срещу продавачката. Полицаите обаче го следели и го заловили след кратка гонка.

Установено било, че само за два месеца това е поредното му нападение в магазини в квартала. Вече имал два успешни въоръжени грабежа в същия денонощен магазин, при същата продавачка. 

Софийска районна прокуратура съобщи, че мъжът е привлече към наказателна отговорност за грабеж и опит за грабеж от магазин, при условията на продължаващо престъпление с две деяния.

От държавното обвинение обясняват, че на 14-и август около 03:40 часа от магазин  в „Дружба 2” обвиняемият откраднал сумата от 400 лева, като преди това заплашил продавачката. Л.Л. насочил пистолет към жената и й казал: „Бъди спокойна, спокойно!“ и „Стой с гръб!“, а след това взел сумата от 400 лева от касата.

На 20-и септември около 02:50 часа, обвиняемият отишъл отново в магазина и опитал да открадне сумата от 1340 лева, като отново заплашил продавачката, изясняват от прокуратурата. Л.Л. бил с медицинска маска на лицето и пистолет. Опитал се да влезе в магазина. Тогава обаче бил задържан от полицейски служители.

По случая е образувано досъдебно производство, грози го наказание „лишаване от свобода“ до 3 три до 10 години. Извършителят е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.