0

Н еизвестен прегази с автомобила си ловно куче пред очите на стопанина му в созополското село Габър.

Инцидентът е станал в ранните часове на 10 декември, когато Димитър Трънков тръгва на лов с кучетата си. Животното се затичало след непознатия джип и вместо водачът да намали скорост, той дал газ и прегазил животното, предава NOVA.

"Сутринта към 5:40 часа тръгнахме с кучетата на лов, едно от тях се откъсна от повода и хукна да бяга и тръгна към кола, която се идваше от посока село Зидарово. Шофьорът настигна кучето с невероятно бърза скорост, настигна го, смачка го и избяга. Има запис на видеокамерата. Веднага сигнализирах на телефон 112. Хората от районното управление се отнесоха много отговорно. Води се следствие", разказа собственикът. 

"Това беше такова брутално убийство, че още не мога да повярвам. Вместо да запази кучето, шофьорът най-безотговорно и престъпен начин настигна кучето, смачка го и избяга", възмути се ловецът, който показа паспортите на своите питомци и потвърди, че те са регистрирани по надлежния ред за лов на дива свиня. 

Разследващите проверяват 25 автомобила от същата марка, като разпитват собствениците им. Маршрутът на колата е проследен по камерите за наблюдение в района. 

"Искам, ако извършителят бъде установен, да бъде осъден и да понесе наказателна отговорност", категоричен е собственикът на убитото животно.