0

Двама непознати с маски нанесли побой на осмокласник. Това твърди директорката на училището, в което той се обучава. Случката е от Етрополе. Като причина за нея се посочва, че ученикът хвърлил снежна топка по автомобила на нападателите.

Своята версия за случилото се пожелаха да разкажат в ефира на „Здравей, България” и двамата младежи, които са посочени като извършители на побоя - 26-годишният Цветомир и 20-годишнит му брат Пламен.

„Нападение не е имало. Както си карахме и по колата се чу силен удар – незнайно от къде. Не видяхме никой. Рязко навих волана и кривнах по пътя. За щастие нямаше автомобили и не стана ПТП. Но при мен имаше малко дете, което много се уплаши”, разказа Цветомир.

По думите му той спрял колата и видял как две момчета тичат в обратна посока. „Веднага обърнах колата и ги настигнах. Попитах ги какво се случва, а единият замахна все едно ще ме удря и каза, че се бил пошегувал”. Цветомир подчертава, че е ударил два шамара, но не е чупил пръсти на ученика.

Брат му Пламен посчи, че докато бягал, осмокласникът паднал. Той предположи, че именно тогава момчето е счупило пръстите на ръката си. 

„Пострадалото момче е разказало пред педагогическия съветник в училището, че връщайки се с приятел от хранителен магазин са се замеряли със снежни топки. Една от тях е ударила колата. Младежът споделил, че има силна болка в лявата ръка. Свързах се с болницата и с МВР, за да може да бъде направен преглед и да се установи какво се е случило. Ръката на момчето е гипсирана – двата пръста – четвърти и пети са с по една счупена фаланга”, разказа в ефира на „Здравей, България” Мила Манчева, директор на СОУ "Христо Ясенов", Етрополе.

Тя подчерта, че ученикът ѝ е казал, че не е провокирал с нищо агресията. „Неговият точен разказ беше „Ритаха ме с ботуши. Бяха с анорак с качулки. Не можах да видя кои са. Не видях и колата, защото се уплаших”.

Двамата младежи, които са заподозрени за побоя, категорично отрекоха да са били маскирани или да са ритали потърпевшия. „Това са пълни глупости. Нали има камери и се вижда всичко. Не носехме дори и шапки. Не се маскирам докато шофирам. Не съм тръгнал на война, не съм ритал никой. Единствено два шамара му ударих”, посочи Цветомир.