0

43-годишен полицай от сектор „Икономическа полиция“ към столичното 9-о районно полицейско управление е бил хванат с подкуп. Белезниците щракнали на ръцете на униформения вчера, след като от Вътрешна сигурност го изловили с част от исканата сума.

Според запознати ченгето е притискало от около месец собственик на фирма.

Арест

Униформеният искал общо 5000 лева от бизнесмена, за да смачка преписка, която щяла да се образува в районното. Разбрали се парите да бъдат дадени на части. Бизнесменът се съгласил първият транш да бъде в размер на 2000 лева. Уговорили се къде и кога ченгето да получи пачките. Междувременно обаче собственикът на дружеството подал жалба срещу полицая. Така вчера на уреченото място цъфнал униформеният, без да подозира, че негови колеги само след секунди ще го закопчаят.

Мъжът бил арестуван, като у него били открити парите от първия транш.

Разследване

Разследването се провежда от следовател в Следствения отдел на Софийската градска прокуратура  под ръководството и надзора на прокурор в СГП. Униформеният е задържан за срок от 72 часа. Очаква се през уикенда държавното обвинение да поиска от съда постоянното задържане на ченгето. Според запознати той ще бъде отстранен от длъжност. Ако бъде признат за виновен, униформеният може да отнесе от три до десет години затвор, глоба до двадесет хиляди лева и лишаване от права да упражнява определена професия или да заема дадена длъжност.