0

М айката на малтретираното 5-годишно дете в Пловдив и приятелят ѝ признаха вината си пред съда. Момченцето буквално беше обезобразено след побой. Била е горена и косата му. След няколко месеца разследване пред съда се изправи доведеният баща на детето. Според обвинението в продължение на седмици то е било жертва на системно физическо насилие, извършвано пред очите на жената. Тя е обвинена в съучастие. Процесът се гледа при закрити врата.

Бащата на малтретираното дете от Пловдив ще се бори за пълни родителски права

Мъжът е с шест обвинения -  за причиняване на средна и лека телесна повреда в условията на домашно насилие, държане на дрога, изтезание, принуда и закана. Ако бъде признат за виновен, може да получи от 3 до 10 години затвор, коментира прокурорът по делото. Установено е, че мъжът е употребявал системно наркотици, вследствие на което ставал агресивен.

Адвокат Попов за битото в Пловдив хлапе: Детето изглеждаше като ритано в главата

Майката не момченцето сключи споразумение с прокуратурата, след като и тя призна вината си. Жената получава 3 години условна присъда с 5 години изпитателен срок. Наказанието обаче трябва да бъде потвърдено от друг състав на съда. Към момента детето се отглежда от биологичния му баща, който е в Германия.