0

Камионът, който уби 19-годишно момиче в София, го е влачил 20-ина метра. Това заяви пред медиите заместник-градския прокурор Иво Илиев.

Той обясни, че товарното возило не е спряло на пешеходна пътека и ударило преминаващата млада жена, а след това се блъснало и в автобусната спирка.

„За щастие, поне на спирката не е имало други хора и няма още пострадали, но за съжаление имаме жертва, която е загинала на място“, коментира Илиев.

Обвинителят обясни, че камионът не е имал спирачен път, което може да означава, че се е движил с висока скорост.

„Ще се правят експертизи. По-всяка вероятност има и камери в района, ще се провери дали има годни записи. Свидетели след гледката са били в шок. Дали са сведения, тепърва ще се разпитват подробно. Като се има предвид, че ограничението в района е 30 км и това къде се намира тялото и къде е камионът, аз лично смятам, че скоростта е била доста висока", допълни заместник-градският прокурор.

Към този момент водачът на камиона не е имал нарушения. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни, обясни началникът на отдел „Разследване“ към СДВР Бистра Гурлевска.

Припомняме, че сигналът за трагедията е подаден в 9.43 в петък сутринта. Шофьорът на камиона е настанен за лечение в "Пирогов". 

БГНЕС

БГНЕС

БГНЕС