0

М ъчителят на кучето Мечо Захари Шулев ще бъде изправен на подсъдимата скамейка до дни. Обвинителният акт срещу него е бил внесен в Софийския градски съд преди два дни, съобщиха вчера от институцията пред „Телеграф“.

Предстои на случаен принцип да бъде избран съдебен състав, който от своя страна да насрочи делото.

Арест

Оказа се, че преди месец Шулев е бил пуснат от ареста срещу „подписка“ и вече се разхожда на свобода. Той бе закопчан през ноември миналата година, след изтекли видеоклипове в социалните мрежи, на които се вижда как 37- годишният мъж мъчи животното. Кучето бе намерено в безпомощно състояние, след като е било пребито в столичния квартал „Карпузица“ през нощта срещу 24 октомври. Впоследствие Шулев бе обвинен за насилие с особена жестокост над Мечо.

Недоволство

След като кадрите с мъченията над животното плъзнаха из социалните мрежи и се разбра самоличността на извършителя, пред дома му се събраха недоволни граждани. Последваха и демонстрации пред Съдебната палата в София с искания за по-строги наказания за насилниците на животни. Много от тях бяха дошли и с домашните си любимци. Някои от демонстрантите дори присъстваха на съдебните заседания по определянето на мерките за неотклонение на Шулев. След изтезанията Мечо бе прибран в приют, където се възстанови.