0

Д вама от ранените при катастрофата между джип и цистерна край село Скравена са в критично състояние. Единият от пациентите е дете. Това съобщи на брифинг пред "Пирогов", където са настанени пострадалите, д-р Валентин Димитров, изп. дир. на болницата. 

За възрастния пациент той посочи: "В тежко, критично състояние, с опасност за живота. Имаме голяма политравма на всички органи. Направени са му изследвания в образната диагностика. Необходимо му е време. Претърпял е две операции и ако се налага, оператвините интервенции ще продължат”.

Идентично е състоянието на едно от децата. То е на командно дишане, в критично състояние. Правят се изследвания, но отново времето е най-важното нещо, подчерта докторът.

Добрата новина е, че второто пострадало дете е адекватно. "В съзнание е, има травми, но не застрашават живота му. То вече е приведено в детско отделение и ще се възстанови най-бързо. Утре ще направим контролен скенер", допълни д-р Димитров.  Той не се ангажира с отговор кога ще бъдат изписани пострадалите.