0

З адържан за наркотици 27-годишен мъж от Нови пазар бе освободен от ареста, но часове по-късно се напи като куче и блъсна с автомобила си пътен полицай. Криминално проявеният прекарал няколко часа зад решетките, но веднага щом бил освободен отишъл на кръчма, където се почерпил обилно с алкохол. 

Въпреки че едвам се държал на краката си, мъжът се качил на автомобила си и го подкарал към дома си.

Буркан 

По пътя си обаче се блъснал в паркирана полицейска патрулка. Ударът бил достатъчно силен, че отместил колата със синия буркан, която пък блъснала клекналия зад нея катаджия. Униформеният тъкмо залагал капан на джигити и настройвал камера за скорост, позната сред нарушителите на правилата за движение като „тринога“. 

Щети 

Мъжът е задържан за срок до 72 часа с постановление на Районната прокуратура в Шумен. Привлечен е към наказателна отговорност за това, че е причинил пътен инцидент с полицейски автомобил, в резултат на който са настъпили значителни материални щети и е пострадал полицейски служител, както и за това, че е шофирал след употреба на алкохол. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. Установено е, че обвиняемият е седнал зад волана, след като е консумирал алкохол с концентрация от 1,51 промила. Наблюдаващият случая прокурор ще внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“ спрямо 27-годишния шофьор.