0

В еско Вълчинов се е готвел да бяга в чужбина. Бил хванат със сак с дрехи. Това стана ясно по време на заседанието на Софийския градски съд, който определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на бившия барман.

„Съжалявам за това, което се случи“, каза пред магистратите Вълчинов, признавайки за убийството. По думите му той бил в състояние на афект по време на жесток скандал с жертвата. Нямало да се укрива, искал просто да си събере мислите някъде.

Вина

Както писа "Телеграф", адвокатката на обвиняемия каза, че не клиентът й е разчленил трупа на Пеев, а задържаният за лично укривателство Константин Суботинов.

НОВО 20: Адвокатът на Веско Вълчинов твърди, че помагачът Константин разфасовал Крис (СНИМКИ)

Разследващи обаче бяха категорични, че и Вълчинов, и Суботинов са участвали в нарязването на тялото на жертвата, след като вече е бил убит с гира от Веско. Жертвата е била умъртвена на 8 срещу 9 август в жилището на Вълчинов на столичната ул. „Раковски“. След това Веско е повикал на помощ Константин. Тялото било разфасовано, като части от него били хвърляни в тоалетната. Така канализацията в кооперацията се задръстила и когато дошъл екип да я отпушва, се натъкнали на зловеща гледка. Други части били събрани от Вълчинов и Суботинов в чували и заровени в гориста местност на Витоша над Бояна. Торбите били извозени с личния автомобил на Суботинов и с такси, което наели. Според разследването Пеев и Вълчинов се скарали за неосъществен бизнес проект за добиване на криптовалута.

Опасност

Съдия Вера Чочкова определи Вълчинов да остане в ареста. Според нея има достатъчно данни за авторство на деянието. Освен това има опасност да извърши друго престъпление, ако е на свобода. Предвид факта, че е заловен с приготвен багаж, има опасност и да се укрие. Определението не е окончателно. Защитата на Вълчинов заяви, че ще обжалва.