0

Н ад 150 км в час е била скоростта, с която джипът на загиналия 22-годишен шофьор е влязъл в кръстовището на бул. "Руски" в Пловдив на фаталния 13 май. Изчисленията са на инженерите от общинското предприятие.

Загиналият шофьор в Пловдив с огромно досие в КАТ (ВИДЕО)

Припомняме, че зверската катастрофа стана на бул. „Руски”, в близост до кръстовището с бул. „Шести септември” в Пловдив. При удара колата се е разцепила на две. Загинали са 21-годишният шофьор и 20-годишната пътничка до него. 22-годишни момче и момиче, пътували на задната седалка, са в болница в тежко състояние.

По информация на NOVA младежите от тежката катастрофа играли карти до късно. В момента на инцидента те се прибирали по домовете си. Автомобилът е собственост на столична фирма.

ТРАГЕДИЯ: Двама души загинаха при жестока катастрофа в Пловдив! (ВИДЕО)

„Водачът е със стаж от 3 години, книжка е придобил януари 2021 г. Към настоящия момент има 16 нарушения на Закона за движението по пътищата - пет акта за административни нарушения, 10 фиша за маловажни нарушения и един електронен фиш за превишена скорост - над 21 км. За това му е наложена глоба 100 лева”, обясни главен инспектор Красимир Нешев, началник на Пътна полиция–Пловдив. Инспектор Нешев обясни още, че единият акт, който е имал младият мъж, е за допускане на катастрофа заради неспазване на дистанция.

Малко преди инцидента в града е валяло и пътят е бил мокър, допълват от полицията.