0

Р аботи се по версията, че убиецът на Алексей Петров е имал двама помагачи, съобщава БНТ.  Според информацията, единият го е оставил в района на убийството, а вторият му е съдействал да се оттегли.

Стана ясно, че над 6000 часа видеозаписи от охранителни камери са иззели разследващите убийството. Те са от частни и общински камери за видеонаблюдение в Бояна, Драгалевци, Симеоново, Княжево, Владая, Мърчаево, Рударци и Кладница.

ВЕРСИЯ: Югославска връзка в разстрела на Алексей Петров (СНИМКИ)

Установени са и мобилните телефони, които са били регистрирани в клетките в района на убийството. Няколко от тях са били абонати на оператори от съседни държави и страни от Западните Балкани и са били в режим роуминг.

ПРИ РАЗСТРЕЛА: Куршумът за Алексей Петров ранил Мирослава!

Припомняме, бившата барета, сътрудник на ДАНС, бизнесмен и преподавател във ВУЗ с научна степен доцент Алексей Петров беше застрелян на 16 август в кв. "Драгалевци" на пътека към хижа "Алеко". Заедно с него беше и жена, която е ранена и беше приета в тежко състояние в болница "Пирогов".

СЛЕД ПОКАЗНОТО УБИЙСТВО: 2 куршума за Алексей Петров - единият в окото, другият в тялото

Това бе третото известно покушение срещу Алексей Петров. На 15 август 2002 г. е извършен неуспешен атентат срещу него на столичния басейн "Спартак". На 29 октомври 2015 г. отново е извършен неуспешен атентат с гранатомет в София. Като организатор на това покушение на 10 години затвор беше осъден украинецът Роман Ловгиненко, макар че самият Алексей Петров обяви награда за информация за поръчителите.

СЛЕД УБИЙСТВОТО НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ: Сменят главния секретар на МВР (ВИДЕО)