0

Нелегална аптека са разкрили контролните органи. В хранителен магазин в Ловеч е установена нерегламентирана продажба на лекарства, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Габриела Тодорова, цитирана от БТА.

Тя уточни, че проверката е започнала след сигнал за незаконна продажба на лекарствени средства. В нея са участвали служители на Икономическа полиция към ОД на МВР и териториалната дирекция на НАП във Велико Търново. Те са купили лекарства като тайни клиенти.

В хода на последвалите процесуално-следствени действия в търговския обект са намерени и иззети 500 броя различни по вид лекарства, турско производство. Констатирани са и административни нарушения, свързани с нерегламентирана продажба на хранителни стоки в обекта, неиздаване на фискален касов бон и установен служител без трудов договор. На място са извикани представители на Областна дирекция по безопасност на храните, НАП и Дирекция "Инспекция по труда", които за констатираните нарушения са започнали административни производства. 

Работата продължава под наблюдението на прокуратурата.