0

И стински екшън със среднощна гонка и стотици разхвърляни банкноти на пътя се е разиграл край видинското село Раковица. Във вторник вечерта патрул на „Гранична полиция” е опитал да спре автомобил, но шофьорът и тримата му спътници изскочили от колата, тръгнали да бягат и да изхвърлят пари.

Оказало са, че са криминално проявени и само няколко часа по-рано са нападнали 85-годишен мъж в дома му. Те откраднали от него близо 19 000 лева и го заключили.

„Автомобилът спира и излизат трима души, които при излизането изхвърлят български банкноти и започват да бягат. Служителите тръгват след тях и ги задържат. Автомобилът и лицата са приведени в РУ-Видин. Установено е, че те са криминално проявени. Сумата е около 19 000 лв“, каза комисар Валентин Ванков, началник на „Гранична полиция“ - Брегово.

„Тъй като човекът е бил заключен, сигналът е подаден доста по-късно. Грабежът е извършен няколко часа преди подадения сигнал. Имали са свободен достъп до мястото, на което живее дядото. Познавали са го, тъй като месец и половина са правили ремонт на покрива му. Когато е взимал пари, за да се разплаща с тях, те са видели къде влиза и откъде ги взима“, обясни ст. Комисар Петър Коцин, началник на ОДВМР-Видин.

На място са задържани трима от извършителите, а четвъртият им съучастник успява да избяга. Самоличността му е установена и мъжът се издирва. Тримата извършители са рецидивисти, като единият е излязъл от затвора преди 3 месеца. Мъжете са от монтанско село и са на около 30 години.