0

Oкръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми трима мъже за приготовление към убийство и закани с убийство, а четвърти – за опит за убийство.

На 13 март Ашим Асан е внесъл в прокуратурата жалба за това, че четири лица заплашват него и внука му със саморазправа, включително и с убийство. Той съобщил, че по-рано в Пловдив сина на Асан Кучкаря стрелял по внука му от движещ се автомобил на улица „Ландос“.

От прокуратурата съобщиха че са предприети незабавни действия от служители на отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР-Пловдив по изясняване на изнесените факти в жалбата.

В сряда вечерта са задържани 8 лица в Пловдив, в района на Железния мост, до Околовръстното шосе. Сред арестуваните са столипиновския „барон” Асан Кучкаря, негови роднини, бившият общински съветник от ДПС  Айри Мурад и други. Трима от тях са подготвяли разправа с етническия лидер Ашим и внука му, а останалите са имали функцията на наблюдатели – отцепка. По досъдебното производство на Окръжна прокуратура-Пловдив спрямо тримата, сочени като извършители, е повдигнато обвинение за приготовление към убийство и закани за убийство, а спрямо четвърти за опит за убийство на внука на заплашвания.

Четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. 

*Източник: TrafficNews