0

В хода на издирването на заподозрения за химическа атака в Клафъм Абдул Езеди е намерен труп.

Екипи на морската полиция при претърсване река Темза в Лондон за Езеди, който е заподозрян, че е хвърлил силна алкална течност върху бившата си партньорка и е ранил дъщерите ѝ на три и осем години.

ТЕРОР: Мъж нападна с киселина хора на улицата (ВИДЕО)

Полицията съобщи, че екипажът на преминаваща лодка е съобщил, че е видял тяло във водата на кея Тауър в понеделник в 16:00 ч.

Тялото е намерено от звеното за морска полиция на Метрополитен и е видяно от детективите, разследващи химическата атака.

Смята се, че той е "попаднал във водата" няколко часа след нападението на 31 януари.

"Въз основа на отличителното облекло, което е носил по време на нападението, и вещите, намерени по тялото му, твърдо вярваме, че сме открили тялото на Езеди. Свързахме се със семейството му, за да предадем новината", заяви командир Джон Савел.

"Както може да се очаква след значителен период от време в силното течение на Темза, официалната идентификация не е възможна нито визуално, нито по пръстови отпечатъци", допълва Савел.

"Ще търсим други начини за официална идентификация, като например ДНК тестове и зъбни записи. Това може да отнеме известно време", допълва той.

На 9-и февруари полицията заяви, че вероятно Езеди е влязъл в река Темза в района на моста Челси в Лондон. Камери за видеонаблюдение го показват наведен над парапета само няколко часа след нападението.

Служителите още тогава заявиха, че той вероятно е починал. Преди това полицията предупреди, че тялото му може никога да не бъде намерено поради бързите зимни течения в реката.

След инцидента започна незабавно издирването на Езеди в цялата страна по подозрение, че е замесен в нападението.

Хвърленото от него разяждащо алкално вещество е ранило и полицаите, отзовали се на мястото на инцидента, както и съседите от Лесър Авеню, близо до Клафъм Комън, които са се притекли на помощ на семейството.

Във вторник полицията съобщи, че състоянието на жената, пострадала при атаката, се е подобрило. Тя остава в стабилно състояние в болницата и вече не е на успокоителни.

Савел коментира още, че полицаите все още не са успели да разговарят с нея, но се надяват да го направят веднага щом тя се почувства достатъчно добре.

"Продължаваме да разследваме нападението", добави той. Полицията смята, че Езеди е имал връзка с жената, но се разделили. Силите на реда разглеждат това като възможен мотив.

35-годишният мъж живеел в Нюкасъл след като е била одобрена молбата му за убежище, за да остане в Обединеното кралство - въпреки че е осъден за сексуално престъпление.

* Източник: Sky News; Vesti.bg