0

Извергът Веско Вълчинов, който уби, разчлени и след това разпръсна останките на Крис Пеев из цяла София, е извършил престъплението, в изблик на ярост.

Преди да разреже на части тялото на Крис, Вълчинов го умъртвил като го ударил в задната част на главата с тежък предмет, наподобяващ гира, стана ясно по време на брифинг на прокуратурата и МВР.

От местопрестъплението са иззети множество предмети, послужили на извършителя да разчлени тялото. 

ЕКСКЛУЗИВНО: Ето го бившият барман, разфасовал Крис! (СНИМКИ)

Според следствието неуредени финансови въпроси стоят в основата на извършеното престъпление. Криминалисти описват Вълчинов като зъл, агресивен и отмъстителен човек. Веско Вълчинов и жертвата са се намирали в приятелски отношения, като той дължал на Крис около 2 000 лева. 

От прокуратурата отрекоха Кристиян Пеев да има присъда за опит за убийство, като уточниха, че той е с чисто криминално минало. Неговият убиец е осъждан за телесна повреда и увреждане на чужда собственост, но реабилитиран. 

До разкриване на деянието се стигнало, след като по видеозаписи се установило, че Крис влиза в жилището на Вълчинов заедно с него, но не излиза от там. В хода на следствените действия станало, че Вълчинов се среща с друг мъж, с който се уговорил да му помогне да прикрие следите от зверството. Приятелят на Вълчинов му оказал съдействие да изнесат останките на Кристиян от апартамента на ъгъла на булевардите "Г.С. Раковски" и "Васил Левски" и да ги откарат до Витоша с личния си автомобил. Той е направил пълни самопризнания и така Вълчинов бил заловен в хотел в столичния квартал "Драгалевци". 

Властите отказаха да разкрият как точно е разчленен Крис, като посочиха, че трябва да се прояви съпричастност към скръбта на неговите близки.