0

Т ийнейджъри нападнаха известен украински музикант. Става въпрос за Кирил Роховец, по-известен с псевдонима Орфи. Престъплението е извършено в центъра на Варна, а 19-годишният младеж твърди, че с нищо не е провокирал нападателите. Имало е множество удари, един от които - в лицето. Счупен е носът на потърпевшия, съобщи NOVA.

Орфи е артистична натура. Роден е в Украйна и се занимава с музика още от най-ранна детска възраст. 

„Още тогава ме каниха и в някои от най-известните телевизионни предавания в Русия, Казахстан, Украйна и Беларус”, разказва музикантът.

Преди година той бяга от войната в Украйна, търсейки по-спокойно и сигурно място. „Мислех, че ще намеря сигурност в България, защото моите родители и приятелите ми казваха, че тук е безопасно за нас”, обясни той.

В края на февруари обаче, докато се прибира към дома си, Орфи бива нападнат от двама тийнейджъри.

„Просто вървях и гледах в телефона си, когато някакви момчета дойдоха при мен. Бяха на около 15 години, но изглеждаха видимо пияни. Започнаха да ме удрят. Бях много объркан, защото до онзи момент никога не съм бил удрян. Бях шокиран, но успях да изляза на улицата и спрях първата кола на пътя. Шофьорът излезе, момчетата се уплашиха и избягаха”, разказа младежът.

Малко по-късно последвала и втора атака.  

„Започнах да записвам видео, защото исках да покажа записа на полицията. Когато видяха, че снимам с телефона си обаче, тези момчета отново дойдоха при мен. Опитах да избягам, защото не искам да се бия с никого, просто не съм такъв човек”, поясни Орфи.

Той обаче не успява да избяга и бива повален на земята. Следва удар в лицето на украинеца. За щастие в този момент минава патрулен автомобил, а малко по-късно пристига и линейка. Нападателите са отведени в близкото районно управление.

От МВР съобщиха за NOVA, че тийнейджърите са познати на полицията. Тъй като са непълнолетни, е подаден сигнал до родителите им. Назначени са съответните експертизи и по случая вече работи Районната прокуратура.

Орфи споделя, че не чувства гняв. А случилото се далеч не го отказва от бъдеще в музикалната кариера.