0

Б ългарска връзка видяха властите и медиите в Гърция в разстрел на местен собственик на бензиностанции.

Според гръцкото интернет издание reader.gr 38-годишният Георгиос Мицос е забъркан в контрабанда на горива, като следите водят до България.

Брониран

Хладнокръвната екзекуция била извършена в събота пред погледите на десетки минувачи. Мицос бил издебнат, като слиза на бензиностанция от бронирания си автомобил BMW на улица „Маратонос“ в Геракас. Последвал дъжд от куршуми. Нападателите били най-малко четирима и стреляли с автомати „Калашников“, твърди интернет изданието. Според него на мястото били открити около 25 гилзи. Всичко свършило за няколко секунди. Георгиос не е имал никакъв шанс. Бил направен на решето. Извършителите са се оттеглили с микробус.

Разследване

Според една от версиите за покушението убитият е бил замесен в контрабанда на горива. Става въпрос за разчистване на неуредени сметки. Според бащата на Георгиос от известно време той е получавал заплахи. Именно заради това се е придвижвал с охрана и с брониран автомобил. Освен това през 2017 г. и 2018 г. бензиностанциите на жертвата са били подпалени. Собствениците обаче не са подавали оплаквания някой да ги е притискал. Проверява се дали поръчката идва от „горивната мафия“, която имала и клон в България, твърди изданието.