0

Д вама души са задържани, след като митнически служители на пункт „Капитан Андреево“ са открили над 13 килограма хероин . Наркотичното вещество е намерено в шофьорската кабина на влекач с прикачено ремарке, влизащ от Турция и превозващ стока за Германия.

При щателна проверка в пътнически сак над леглото служителите са установили осем,обвити с алуминиево фолио  и вакуумирани пакета, съдържащи пресовано вещество с кафеникав цвят. При извършения полеви наркотест веществото е реагирало на хероин. Общото бруто тегло на открития наркотик е 13.260 кг на стойност 1 193 400 лева по цени за нуждите на съдебната система.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при “Митница Бургас” под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково.

Шофьорът на камиона Д.А. на 52 г., турски гражданин, е задържан и му е повдигнато обвинение за престъпление по чл.242, ал.4 от Наказателния кодекс. В хода на разследването благодарение на съвместно извършените оперативни и следствени действия със съдействието на служители на  Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ - МВР е бил разкрит и съучастникът на Д.А., а именно Б.М. на 42 години, български гражданин, който също е задържан и му е повдигнато обвинение по чл.20 от НК като подбудител и помагач.

Предстои Окръжна прокуратура Хасково да внесе в Окръжен съд Хасково искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите Д.А. и Б.М.