0

И зчезналият пастир от село Антон е жив и потърси полицията, след като е бил пребит, а неговият приятел – убит.

Изчезналият пастир от село Антон е жив и потърси полицията, след като е бил пребит, а неговият приятел – убит.

По първоначална информация той дава показания срещу двамата задържани братя, като се очаква те да допълнят обвинението срещу тях за убийството на пастира Иван Доганов. Мъжът е приятел на убития и от неделя бе в неизвестност. По първоначална информация той е бил жестоко пребит, страх го е било да не го убият, затова се е скрил.

Местни хора му носели храна и вода, за да оцелее

Мъжът дава показания срещу двамата задържани братя. След тежкото престъпление полиция и жандармерия започнаха специализирана операция, а от прокуратурата повдигнаха обвинение за умишлено убийство на Дончо Петров и на втория задържан в качеството му на съучастник - неговия брат Красимир Петров.

Акцията започна след сигналите на хората за безчинствата на братята. Няколко коли на жандармерията създадоха КПП-та в с. Антон, на които спираха всички преминаващи автомобили за проверка.

Започват и проверки от НАП и агенцията за безопасност на храните на бизнеса и животновъдните обекти на задържаните след убийството двама братя. Те са едри арендатори и за техните животни се е грижел Иван Доганов. Осем са сигналите срещу 40-годишния арендатор от селото, задържан по подозрение за убийството, съобщи главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров.

Пръв с обвинение в предумишлено убийство се сдоби Дончо Петров, а след това бе повдигнато обвинение за съучастие и на Красимир Петров.

Криминалисти проверяваха сигнали за упражнен чадър и покровителство над двамата братя земеделци, за които се твърди, че създавали проблеми и заплашвали местните хора.

Кметът на Антон Андрей Симов отговори на отправените обвинения към него, че упражнява чадър над двамата братя. „Искам да декларирам, че

няма никакъв чадър над тези братя

Няма никакви проблеми с тях. Не съм подавал сигнали срещу тях, защото не е имало проблеми при мен специално”, уточни той.

Относно загиналия пастир обясни, че не е жител на Антон. „Много съжалявам за опечаленото семейство. Искам обаче да кажа, че спрямо този човек имаме страшно много оплаквания. Той е рецидивист, изнасилвач - така поне е описан в страницата на селото, обирджия и т.н. Не го познавам, той дори няма адресна регистрация в Антон”, подчерта Симов.

„Плътно съм зад семейството му - помагаме, закарахме дърва и храна. Но не мога да позволя да се опетнява името на общината и на семейството ми”, добави кметът.

Относно втория изчезнал човек Симов каза, че доколкото знае, според пост във Facebook, двамата с пастира са били приятели и крадат животни. Призова институциите да си свършат работата.

Местни, дошли в подкрепа на кмета, заявиха, че не са имали проблеми с двамата братя. „Те не са такива, каквито ги изкарват. Едно семейство от 4-5 човека да се изказва така, че цяло село ги е страх...”, каза жител на Антон.

Съпругата на убития пастир в село Антон разказа пред БТВ завчера, че съпругът й е поискал 50 лева от работодателя си по телефона, след това излязъл и повече не се прибрал.