П родукти:
За тестото:
4 200 г масло
4 100 г захар
4 1 яйце
4 250 г брашно
4 50 г какао

За шоколадовия ганаш:
4 200 г натурален шоколад
4 240 мл течна сметана
4 1 с.л. разтворимо кафе

За крема с маскарпоне:
4 250 г маскарпоне
4 100 г пудра захар

Приготвяне:
За тестото разбийте с миксер маслото със захарта до гладкост. Добавете яйцето и продължете разбиването. Накрая добавете предварително смесените брашно и какао, като намалите на по-ниска скорост, за да не се разхвърчат. Щом се оформи тесто, извадете го на плота и леко го омесете. Увийте го в прозрачно фолио и го сплескайте. Оставете тестото в хладилник за 30 минути. Намаслете дълга, правоъгълна, плитка форма с подвижно дъно (35х11см). Разточете поотпусналото се вече тесто върху набрашнен плот. Разточвайте в дълга правоъгълна форма. Напаснете тестото по дъното и стените на формата и изрежете излишното. Надупчете на няколко места тестото, постелете парче хартия за печене и изсипете шепа боб върху нея. Печете блата 20 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
За ганаша сложете в тенджерка сметаната и разтворимото кафе да заврят. Накълцайте или настържете шоколада и го сложете в купа. Залейте го с врялата сметана. Разбъркайте до пълното му разтопяване. Разстелете ганаша върху плосък съд и го покрийте с прозрачно фолио, за да изстине. След това го прехвърлете в пош със звездовиден накрайник. Разбъркайте маскарпонето с пудрата захар на ръка. Разстелете крема върху изпечения блат. Шприцовайте розички от шоколадовия ганаш върху крема, плътно една до друга. Поръсете с пудра захар.