0

П родукти:
За тестото:
4 60 г меко масло
4 60г мека свинска мас
4 1 жълтък
4 3 с.л. кисело мляко
4 1/4 ч.л. сол
4 брашно

За плънката:
4 2 сварени картофа
4 50 г пушен кашкавал
4 50 г краве сирене
4 2 с.л. олио
4 2 скилидки чесън - пресовани
4 2 с.л. зелени подправки по избор
4 1 яйце

Приготвяне:
Разбъркайте маста и маслото с жълтъка. Добавете солта и млякото. С брашно омесете меко и еластично тесто. Настържете на ситно ренде картофите, кашкавала и сиренето. Смесете ги с останалите продукти за плънката и разбъркайте добре.
Разточете тестото на тънък лист и с чаша го нарежете на кръгчета. От плънката направете топчета. В центъра на всяко кръгче тесто сложете по едно топче. Прищипете с пръсти краищата на тестеното кръгче така, че да получите кошничка. Намажете ги с малко разбито яйце за блясък. Изпечете соленките да порозовяване в предварително загрята на 180 градуса фурна. Много са подходящи за ледено бяло вино.

Да ви е сладко!