0

К оалиция „Продължаваме промяната“ – Демократична България“ (ПП-ДБ) съобщи, че ще се срещне с кандидата на ГЕРБ-СДС за премиер Мария Габриел в петък. От пресцентъра на ГЕРБ – СДС обявиха в отговор, че ще очакват представителите на ПП-ДБ според първоначално обявения график. 

Срещата на парламентарната група на „Продължаваме Промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) с Мария Габриел, номинирана за премиер от ГЕРБ-СДС, ще се състои в петък. Първоначално срещата беше насрочена за утре, но ще се проведе в петък, съобщават от пресцентъра на ПП-ДБ. Те посочват, че промяната се налага, за да могат в срещата да се включат и лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев.

От пресцентъра на ГЕРБ отговориха, че ръководството на ПГ на ГЕРБ - СДС и кандидатът за премиер Мария Габриел ще очакват представителите на ПП-ДБ утре в 10:00 часа в зала „Запад” на Народното събрание.

„Доколкото ни е известно в София са съпредседателите на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков и Атанас Атанасов, както и Христо Иванов и Владислав Панев. Очакваме, че при 7 партии и 77 НПО има лидери, които са в България и могат да участват в срещата, която първоначално приеха!“, се казва в съобщението от пресцентъра на ГЕРБ.

По-рано днес от ГЕРБ съобщиха, че номинираната от ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел ще се срещне утре с представители на политическите сили в Народното събрание. Очаква се по време на разговорите да бъдат обсъдени темите, засягащи дневния ред на обществото и възможността за подкрепа на правителство. В срещите ще участва и ръководството на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС, се посочва в съобщението. 

Тази сутрин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви от парламентарната трибуна, че сегашният български еврокомисар Мария Габриел ще бъде кандидатът на ГЕРБ-СДС.