0

Д епутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" напуска парламентарната група на ПП-ДБ и няма да подкрепи правителство с втория мандат между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Това съобщи Василев на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в София.

Василев припомни, че миналата година той и негови колеги напуснаха и „Има такъв народ“.

Той представи онлайн запис на Националния съвет на "Продължаваме промяната". На записа глас, за който се твърди, че е на Кирил Петков обяснява, че " залагат Мария Габриел, която си мечтае да бъде премиер, Борисов се изпира през този вариант, няма две мнения и това е част от договорката. Че правителството се синхронизира с посолствата, че председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен е казала, че заобиколи правилата за еврозоната. Също така - докато Бойко се страхува от Гешев ще има правителство. Че ГЕРБ е маркетингов, а не реален враг. Всичко това е предателство спрямо държавата", каза Василев и подчерта, че няма желание да е министър в правителството с ГЕРБ.

"Какво значи, че службите са наши?", пита женски глас, на който глас, оприличаван на Асен Василев, отговаря: "ДАНС, НСО, главният секретар на МВР - това са наши хора, които са определени от посолството". "Външни консултанти ще ни помогнат с реконструирането на службите, допълва глас", за който се твърди, че е на Петко.

Бившият отцепник от ИТН заяви и че иска да успокои Кирил Петков, че няма записи от спални и апартаменти.

Твърденията, че са правени записи в групата Радостин Василев окачестви като "пълни лъжи".

"Никой не е правил подобни записи нито в стаята на групата, нито в централата. Това не отговаря на истината. Г-н Петков беше доста уплашен от други записи, с които аз не разполагам. Те са в сферата на жълтото. Аз не съм гласувал за Росен Желязков, защото не мога да гласувам за представител на ГЕРБ. Вероятно ще станем свидетели на коалиционно правителство след няколко дни", заяви още Радостин Василев и подчерта, че алтернатива има.

Радостин Василев поясни, че тотално диаметрално противоположни проекти под някаква тайнствена форма, което окачестви като дълбока държава, се събират структури, които нямат общи интереси, със задкулисна цел.

"Десетки пъти сме говорили с Кирил Петков без ГЕРБ във властта, сега ще имат министри, заместник-министри, областни управители. Истината е много грозна и коства края на съществуването на ПП-ДБ като проект", отбеляза Радостин Василев и представи онлайн запис на Националния съвет на "Продължаваме промяната".

"Това не е таен запис. Истинското задкулисие е коалицията между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, която коалиция се надявам дълбоко да не се случи. Петков или го държат с нещо или е много лаком", заяви Василев.

"Борисов с днешна дата каза, че не иска да има главен прокурор. Може да се правим на интересни по телевизията за джентълменските договорки", заявява по време на записа Кирил Петков.

"Има такъв народ" са едни 11 човека, които безропотно подкрепят ГЕРБ и са готови на всичко, за да участват във властта. На път е да се сформира коалиция между "Продължаваме промяната", "Демократична България" и ГЕРБ. Аз не мога да подкрепя такава коалиция, ще гласувам против нея и ще напусна парламентарната група на ПП-ДБ заради това, че това е предателство спрямо огромна част от българските избиратели, които гласуваха доверие на "Продължаваме промяната", добави Радостин Василев.

По думите му ПП е трябвало да бъдат единствената преграда пред ГЕРБ за домогване до властта.

"Този танц ще прерасне в прегръдка по интереси. ПП се интересуват от това на всяка цена да консумират изпълнителната власт с един милион оправдания - конституционната реформа е заблуда, вероятността да няма бюджет", допълни Радостин Василев и отбеляза, че има задкулисие", допълни Радостин Василев.

Радостин Василев даде пресконференция по повод договорката между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да съставят експертно правителство с премиер на ротация. Пресконференцията Василев обяви в социалните мрежи вчера с призива "Съд и затвор за Бойко Борисов и грабителите на България!".

Според ПП-ДБ Василев се готви да пусне на пресконференцията изфабрикувани записи на разговори с депутати от коалицията. Снощи съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков заяви, че зад това стоят службите, "дълбоката държава", с цел провал на бъдещо правителство.

Радостин Василев беше министър на спорта от "Има такъв народ" в кабинета "Петков", но се отцепи от партията в края на 47-ия парламент.

В края на април му беше поискан имунитетът за това, че е заплашвал депутатката Христинка Иванова да напусне групата на Слави Трифонов и да се присъедини към отцепниците в 47-ото Народно събрание.