0

Б ългарската певица Рут Колева упражни правото си на глас в Лондон. „Отне ми 25 секунди. Общо цялата процедура три минути. Много бързо и удобно. Машините работят, няма опашки пред избирателните секции“, информира специално за рубриката БГ Свят на БТА изпълнителката. По думите й избирателната активност в британската столица е ниска. „Времето е хубаво, не виждам причина защо има толкова малко хора“, допълва Рут Колева, предаде БТА.

Докато пътува с метрото, среща група млади българи, които работят на Острова. „Вълнуват се какво ще стане и се надяват България да не се отклони от европейския си път“, разказва за БТА изпълнителката. 

Тя не е пропускала да гласува нито веднъж, откак е навършила пълнолетие. Поне пет пъти й се е налагало да упражни правото си на глас от чужбина. „На предишни избори съм гласувала в Австрия (Виена), Гърция, Америка (Ню Йорк), Германия (Берлин), Нидерландия (Амстердам)", спомня си певицата.

Преди няколко дни Рут Колева замина за Великобритания, за да сключи договор с "Warner Music". Тя е първият български артист, подписал с компанията.