0

Ч астен съдебен изпълнител за втори път пусна на търг легендарната дискотека на боса на ВИС-2 Георги Илиев „Гранд Мултиплейс “ в Слънчев бряг, показва справка в Регистъра на публичните продажби, поддържан от Камарата на частните съдебни изпълнители. 

В хитовото заведение на 25 август 2005 г. бе убит собственикът му Жоро Илиев и това сложи началото на неговия край. 

Обявата за продажбата е публикувана на 31 май 2022 г. в 16,21 ч. от частния съдебен изпълнител Ивелина Борисова Божилова.

В нея е записано, че сградата е тухла с площ 3200 кв.м и се намира в курорта Слънчев бряг-запад. Срокът за подаване на оферти е от 1 юни до 1 юли. Търгът ще е на 4 юли.

Обявената начална цена на продажбата е 1 485 163 евро, а в български левове – 2 904 726. 

Слава

Комплексът "Гранд Мултиплейс“ бе построен по испански модел – с тематични клубове и красив интериор. В него бяха събрани ресторант „Св. Георги“, дискотека „Екстрийм“, „Най клуб“, „Буда бар“ и „Домби бар“.

Жоро Илиев бе застрелян в сърцето от снайперист в централното външно сепаре на „Буда бар“, където е отишъл след победата на неговия Локомотив Пловдив в Бургас над Београд. Убийството на боса на „ВАИ холдинг“ остана неразкрито. 

Съдба

4 г. по-късно комплексът е продаден на бизнесмена Евелин Георгиев и продължава да работи под друго име до края на 2016 г.

Задлъжнялост на собственика е довела до продажбата му от ЧСИ. В края на август 2021 г. комплексът е обявен на търг с начална цена 4,5 млн. лв., но до сделка не се стига. Сега цената е драстично намалена, тъй като е повторен търг.

На 4 юли ще стане ясно дали най-хитовото нощно заведение по Черноморието преди години ще има нов собственик. Днес постройката е в окаяно състояние.