0

И звестно е, че смяната на лампите е един от сравнително евтините и бързи начини да освежите жилището си, особено детската стая, която е модерно да свети в няколко цвята.

Акцент е както използваният вид светлина в съответната топла и студена гама, така и визуалното оформление на самите осветителни тела. На мода тази година са фигурите с по-изчистени линии – квадрати, конуси, цилиндри, триъгълници и елипси. Изборът им е подходящ за всяко едно от помещенията в дома. Специфични, дори и модели уникати, се оказват полилеите, предназначени за хола или всекидневната.

Елементи

Формите с изчистени линии се използват отделно и в комбинация. Стилно се съчетават фигурите с ясно изразени краища – триъгълници и квадрати. Полилеите, включили няколко елемента, изглеждат добре, обикновено нетрадиционната им визия допълва интериора. Основното предимство на този тип полилеи е, че намират приложение във всеки един стил – индустриален дизайн, винтидж и други. Различно съчетание е приемливо и в графа – цветове. Не е задължително лампите да имат рамка с водещ нюанс. Дизайнерите смятат, че за добрата декорация и изобщо цялостния вид на лампите са необходими няколко цвята. Модно за 2019-а се оказва съчетанието на дървесина със зелени ивици. Елегантно подчертаната връзка с природата е изключително подходяща за по-широките пространства – хол, всекидневна или гостна.

Функции

При избора на студена или топла гама за осветлението трябва максимално да се съчетаят практическите и естетическите функции на лампите. В помещения като кухня, която често се зацапва, коридор и баня е почти задължително да заложите на светлините в бяло или синьо. Те създават усещане за чистота. В трапезарията могат да бъдат използвани нюанси от жълтата гама. Цветните светлини са подходящи за детската стая, затворената тераса, както и спалнята. Малчуганите са почитатели на ярката палитра. Освен по тавана и стените, лампичките могат да бъдат вградени в мебелите.

Защита

При квадратите класическата форма абажур се оказва примамлива. Подобно е положението и при конусовидните извивки. Този дизайн защитава очите от заслепяващото въздействие на светлоизточника и същевременно отразява и насочва светлината в посоката, в която вие пожелаете - там, където е нужна осветеност. В предложенията с цилиндричните лампи е събрано огромно разнообразие от размери и цветови акценти, при това на много изгодна цена. Цилиндричната форма създава усещане за симетрия и пълнота в интериора, пише специализираният сайт lampi.bg. Нещо ново в интериора са трите ъгъла. Равностранните триъгълни форми в три различни размера дават свободата да бъдат подреждани в различни комбинации по стените и тавана на помещението. Уникалността на тази колекция е в заоблените ъгли на триъгълника, което омекотява пространството. Елипсата е фигура, която дава и усещане за посока в помещението.

Дизайн

Дизайнерите съветват да потърсите осветителни тела, в чийто дизайн властва стъклото. Полилей звезда – една класика, възкресявана всяка година под различна форма. Тя спада към лампите в ретро стил, но спокойно може да изберете и някоя от неговите разновидности. При всяко положение полилеят тип звезда ще се превърне във фокусна точка на помещението. Още по-хубавото е, че е възможно да намерите подходящ модел дори за кухнята и трапезарията, което ще им придаде доста екстравагантно и бохемско излъчване.

Минимализмът на мода

Осветителни тела в минималистичен стил са винаги на мода. Може да се спрете на лампи – висящи, настолни и стенни – които са наистина крайно минималистични. Те са елегантни и лесно ще ги превърнете в акцент в интериора.